Hälytysosasto

Toiminta


Operatiivinen toiminta

Hälytysosasto

Hälytysosasto vastaa palokunnan operatiivisesta toiminnasta. Toiminta perustuu Keski-uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa solmittuun palokuntasopimukseen, jossa on kuvattu ne palvelut (kalusto, henkilöstö, vasteajat), jotka palokunta pelastuslaitoksen käyttöön tarjoaa.

Toiminnan ohjaus

Päällikkö

Hälytysosaston toiminnasta vastaa palokunnan päällikkö (yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa). Hälytysosaston johtaja keskittyy hälytysosaston operatiivisen toiminnan johtamiseen, varmistaen että hälytysosasto on hälytyskunnossa niin että voimme vastata meille asetettuihin vaatimuksiin. Koulutuspäällikkö varmistaa että hälytysosaston henkilöstö saa tarpeeksi koulutusta jotta voivat hoitaa hälytysosastoon kuuluvia tehtäviä oikein ja turvallisesti. Tämä sisältää mm. viikkoharjoitussuunnitelman tekemistä ja valvomista sekä henkilöstön kurssittamista.

Toiminnan ohjaus

Yksikön johtajat

Yksikönjohtajat johtavat hälytystilanteessa omaa yksiköään niin että tarkoituksenmukainen suoritus tulee tehtyä kohteessa.

Toiminnan ohjaus

Miehistö

Miehistö koostuu henkilöistä jotka suorittavat yksikönjohtajansa alaisuudessa esim. savusukellusta, raivaustyötä, sammuttamista, pelastamista, jne. Palo- ja pelastustoimen taitojen ylläpitämiseksi, hälytysosasto harjoittelee joka viikon keskiviikkona kesätaukoa (kesäkuu-elokuu) lukuun ottamatta. Muulloin hälytysosasto on lähtövalmiudessa ja vasteajan mukaisesti lähtee tarvittaessa pelastustehtäviin.


Tule mukaan tositoimiin!

Image descriptionTreenit keskiviikko iltaisin

klo 18.00

Jäsenistöltämme vaadimme 18 vuoden iän, normaalin fyysisen kunnon ja terveyden sekä palokuntatoimintaan soveltuvan asenteen

Hälytysosaston jäsenet osallistuu toimintaan oman elämäntilanteensa ja kykyjensä mukaan. Hälytyskelpoisuuden säilyttämiseen riittää osallistuminen viikkoharjoituksiin vähintään 15-20 kertaa vuodessa.
Palokunta kannustaa sinua liikkumaan ja pitämään omasta kunnostasi ja terveydestäsi huolta

Myös hälytyksiin osallistutaan kukin oman tilanteensa mukaan. Hälytyksiin kutsutaan Hätäkeskuksen lähettämällä viestillä, jolloin tulee suunnata asemalle 20 minuutin sisällä.Miten pääsen mukaan hälytystoimintaan?

Liittyminen voi tapahtua siten, että tulet vaikkapa ensimmäiseksi seuraamaan viikkoharjoituksiamme ja tutustumaan meihin. Voit toki kysellä lisätietoja sähköpostitse tai soittmalla. Seuraavaksi sinulle katsotaan jo varusteita ja pääset harjoittelijaksi. Harjoittelukauden jälkeen kun olet suorittanut sammutustyökurssin olet valmis lähtemään mukaan keikoille.